VTech kennen de meeste mensen ondertussen wel van het speelgoed dat spreekt en de populaire VTech toet toet auto’s. VTech zet breed in op leerrijk speelgoed. Toch zijn er enkele educatieve VTech spullen die ik ook in de klas inzet of zeker een grotere meerwaarde vind om te gebruiken. Ik ben al van het eerste moment trouwe ambassadeur van hen en ik krijg dan ook veel producten om als eerste uit te testen. Ik schrijf alleen over zaken die ik oprecht goed vind. Mijn collega’s zien me vaak weer met spulletjes van hen afkomen die ik dan in de klas gebruik. Benieuwd?
1. Mijn Interactieve Video Microscoop
De skills van dit educatieve instrument zijn van dusdanig niveau dat jong en oud kans krijgt de blik te verruimen en kennis te maken met de enorme ruimte waarin we ons wel en (nog) niet bevinden. Ideaal voor kinderen die houden van de ruimte.
Deze telescoop is voorzien van een camera met dag- en nachtstand en wijsneuzen krijgen antwoorden op al hun vragen over NASA. Met behulp van originele foto’s en video’s gunt de ruimteorganisatie hen een blik op planeten in ons zonnestelsel, sterren en rondzwevende objecten. Spelen met deze Interactieve Video Telescoop kan ook, dat element zal VTech nooit over het hoofd zien. Met een quiz, spelletjes, een fotogalerij, antwoorden op vragen over zwaartekracht en gouden tips over hoe je een raket bestuurt, of een zonsverduistering nabootst, wordt kennis naar een next level getild.
lees ook: Superleuke activiteiten voor kinderen fan zijn van de ruimte, aarde en planeten!
Hier vind je Mijn Interactieve Video Microscoop
2. De Wereldbol
Mijn favoriet onder de educatieve VTech speelgoedtips is Mijn Interactieve Video Globe ! Die blijft een absolute topper! Ik vind hem ook superknap. Door met de magische pen op een werelddeel of stad te tikken verkrijgen ze informatie. Over de zeeën, monumenten, vlaggen, steden, landen etc… Er is ook een schermpje waarop ze video’s van dat land zien. Mijn kinderen zijn er alvast fan van en ook in de klas kan je ermee aan de slag gaan. Werk je met de kinderen rond bepaalde landen of werelddelen? Dan is dit zeker een gepaste aanvulling. Ook voor het maken van presentaties kan dit een handig hulpmiddel zijn. VTech werkte hiervoor samen met BBC.
3. Magic lights 3D
Met deze activiteit leren kinderen plannetjes lezen, moeten ze logisch nadenken en krijgen ze inzicht. Je kan meer dan 40 creaties maken in 2D of 3D (uitdagender) en daarna de creatie met lichtjes & muziek opwekken. Je krijgt 180 pinnetjes in 6 verschillende kleuren, opbergdoosje en handleiding met 16 voorbeeld creaties. Ontdek nog meer creaties online. Je kan het volume ook regelen en je kan het makkelijk opbergen. Ik zou dit dus zeker in de klas inzetten tijdens een hoekenwerk of als activiteit. Vince ging zelf aan slag en maakte een stoomboot!
4. Microscoop
Grote kans dat dit naast de wereldbol mijn absolute favoriet all time is als leerkracht zijnde. Dit is ook zeker een heel leerrijk product. Je kan hiermee objecten vergroten tot wel 200 keer groter en ze realtime bekijken op het 2.4 inch kleuren lcd-scherm. Met de cursor kan je verschillende delen van het object bekijken. Bovendien kan je foto’s maken van de zaken die je onder de microscoop legt. Of plaats één van de negen dubbelzijdige Smart Slides om op een leerzaam avontuur te gaan met BBC video content en afbeeldingen. Ze bevatten verschillende interessante weetjes. Kinderen zijn nieuwsgierig. Je kan er dus zeker gebruik van maken! Mijn kinderen gingen alvast aan de slag met ontdekken en ze vonden het reuze interessant. Ik heb ze ook al enkele keren in de klas ingezet.
5. Rollenspel
VTech heeft ook verschillend speelgoed dat ideaal is tijdens rollenspelen. Zo hebben wij al kennis mogen maken met de ijskar en BBQ. Nu is er ook een doktersset/ verzorgingsset waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Bij ons al zeer populair en ook in de klas hebben we dit al ingezet tijdens hoekenwerk. Weliswaar in een dierenartspraktijk. Daarbij hoorde natuurlijk ook een diertje en mocht Maxime, Mijn Interactieve Puppy mee naar de klas. Dolle pret bij de kinderen! Ze gingen meteen verzorgen en spelen. Zalig! Ik gebruikte mijn eigen printables erbij en het werd een ware hit!
Hier vind je VTech rollenspel speelgoed
lees ook: Verkleden, imaginary play en waarom rollenspelen goed is voor de ontwikkeling
6. Knikkerbanen
Dat ik fan ben van de knikkerbanen van VTech is zeker geen geheim meer. Ik schreef al eerder een artikel over Marble Rush: wat leer je van de nieuwe knikkerbanen van VTech? Dit staat ook regelmatig in onze bouwhoek op school. Het hoort een beetje bij open ended speelgoed vind ik. Kinderen kunnen hun eigen bouwsel maken, maar ze kunnen ook uitgedaagd worden door opdrachten en bouwplannen. Heel veel doelen bereik je hiermee en vooral HEEL veel intrinsieke motivatie. De fantasie wordt aangesproken en ook samenwerken is aan de orde als je het samen doet. Hij komt regelmatig in de bouwhoek op school terug…
7. Eerste laptop
We mochten ook Genio, Mijn Eerste Laptop van VTech eens testen. Kinderen leren op een laagdrempelige en veilige manier kennis maken met hun eerste laptop. Hij bevat een kalender, notities, foto-, video- en muziekalbum, dagboek, rekenmachine, klok en een tekstverwerkingsprogramma. Er staan voorgeprogrammeerde spelletjes in die een educatieve waarde hebben. En je kan ze uitbreiden! Bovendien kan je tot wel 20 werkbladen uitprinten en maak je kennis met rekenen, taal, beroepen, muziek, origami, geschiedenis en nog veel meer. De werkbladen kunnen met een microSD-kaart op een computer gezet worden en vervolgens geprint worden. Het enige minpuntje kan zijn dat het een redelijk klein scherm is. Voordeel is dat het een stevig ding is waar kinderen mee kunnen experimenteren en hun eerste stapjes richting een laptop zetten.
Wat zijn jullie educatieve VTech speelgoedtips of favorieten?
XOXO Nathalie
No Comments