Zin in koekjes, een lekker tussendoortje of snel ontbijtje? Maak havermout koekjes. Veel gezonder dan gewone koekjes en super gemakkelijk. Je kan ze op verschillende manieren maken en een beetje spelen met de ingrediënten. Leuk toch. Ik geef je graag 3 recepten voor havermoutkoekjes.
Havermout koekjes
Lekker! Havermout koekjes zijn ideaal als tussendoortje en om mee te geven in de brooddoos van je kinderen. Heerlijk. Wanneer je ze met banaan maakt dan zijn ze iets minder stevig dan met suiker maar eigenlijk is het toch de bedoeling ze niet te lang te laten liggen hé 😉
Blauwe bessen havermout koekjes
Ingrediënten:
- 75 gr havermout
- 25 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 2 el kwark
- 50 gr blauwe bessen
Nodig:
- mengkom
- bakplaat
- bakpapier
Zo maak je dat:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout met het amandelmeel in een mengkom en voeg hier de eieren aan toe. Klop alles los in de kom en schep 2 eetlepels kwark bij het beslag. Meng goed door. Voeg de blauwe bessen toe en roer nog even om.
Vorm kleine bolletjes en leg deze op het bakpapier. Je kan er ongeveer 6 maken uit dit recept. Zorg dat ze allemaal ongeveer 1cm dik zijn. Zorg dat alle koekjes even groot zijn.
Bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen. De koekjes kan je niet lang bewaren. Hoogstens twee dagen. Smullen dus!
2. Havermout koekjes met rozijnen
Ingrediënten:
- 150 gr havermout
- 1/4 tl bakpoeder
- 2 el honing
- 1 el suiker
- 2 el rozijnen
- 1 el kokosolie of olijfolie
- 1,5 eetlepel sojamelk (of experimenteer met andere plantaardige melken)
Nodig:
- mengkom
- bakplaat
- bakpapier
Zo maak je dat:
Alles mengen zoals het vorige recept. De koekjes weer op de bakplaat leggen en in de oven bakken! Smakelijk.
Havermout koekjes met rozijnen zonder melk
Ingrediënten:
- 62,5 g kokosolie
- een handvol rozijnen
- 1 ei
- 1 eetlepel honing
- 125 g havervlokken
- eventueel: vanille-aroma
Zo maak je dat:
Verwarm de oven voor op 180 graden. De kokosolie warm maken in een pannetje. Voeg de havervlokken en de rozijnen toe en meng goed. Haal de pan van het vuur en voeg 1 el honing en 1 ei toe. Goed mengen! Voeg enkele druppeltjes vanille-aroma toe. Maak hoopjes van het beslag op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten op 180 graden.
lees ook: lekkere traktaties met peperkoek
3. Havermoutkoekjes met banaan en kokos
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 80 g havermout
- 50 g geraspte kokos
Zo maak je dat:
Net zoals de andere recepten. Meng alles goed onder elkaar, maak hoopjes op de bakplaat en zet ongeveer 20 minuutjes in een oven van 180 graden. Enjoy!
Pin it
Deze recepten onthouden? Pin het op Pinterest.
No Comments