Pasen staat gewoon gelijk aan chocolade, zoetigheden en lekkernijen. Omdat we toch maar thuiszitten en een overschot hebben aan paaseieren gaan we lekkere dingen maken. Maar deze zoetigheden in thema Pasen zijn ook leuk om te trakteren tijdens Pasen of om samen met je kinderen leuk aan de slag te gaan in de keuken. Of misschien om te trakteren tijdens een verjaardag? Wat denk je van deze dingen?
Lekkernijen Pasen
Nom nom, wij maakten enkele zoetigheden en lekkernijen voor Pasen en gingen aan de slag met veel chocolade. Dit zouden ook toffe traktaties kunnen zijn om uit te delen, maar ja, het zal vanop een afstandje zijn deze keer. De kinderen hadden wel mega veel plezier tijdens het maken en ik ook, dus dat was alvast geslaagd. We geven overschot aan de buren! Kijk je mee?
1. Pimp je chocolade
Eigenlijk was het de bedoeling dat we een grote reep gingen maken en dan kan je die nadien in stukken doen. Een chocolate bark, zoals ze zeggen. Maar eigenlijk leek het me leuker om kleine hartjes te maken die we nadien ook konden uitdelen. We hadden nog rubberen vormpjes (die je heel goedkoop kunt vinden in Action, maar dat zal voor na de lockdown zijn) waar je nadien de chocolade heel makkelijk kunt uitduwen. We smolten de chocolade repen au bain marie en deden de gesmolten chocolade in de vormpjes. De kinderen versierden de chocolade met sprinkles en eitjes, even enkele malen tikken zodat de lucht ontsnapt en laten opstijven. Nadien heb je lekkere stukken chocade.
2. Gevulde paaseieren
Heb je nog zo van die grote paaseieren over? Vul die met chocomousse. Wij hebben de zakjes van Imperial. Met hun chocomousse (die in 5 minuten opgeklopt kan worden) kan je makkelijk grote Paaseieren vullen. En het is nog lekker ook! Het is super gemakkelijk: je maakt de chocomousse klaar (in 1-2-3), je snijdt het topje van het Paasei eraf en vult het ei met de chocomousse. Vervolgens zet je het minstens een half uur in de koelkast en nadien kan je het nog decoreren met kleine paaseitjes, sprinkles of wat je ook wil. Smakelijk!
3. Chocolade op een stokje
Net zoals de stukken chocolade, kan je natuurlijk ook vormpjes maken met een houten stokje in, die je nadien in een kop warme melk kunt laten smelten zodat je lekkere chocolademelk krijgt. Misschien niet lekker tijdens warme dagen, maar ongetwijfeld gaat er ‘s avonds wel een moment zijn om gezellig met een dekentje buiten een kopje hete chocomelk te drinken. Nom nom!
4. Fruit gedipt in chocolade
Je kan de overgebleven paaseitjes smelten (au bain marie) en daar dan fruit in dippen. Je kan het afwerken eventueel met discobolletjes. Liever zoetigheden en koekjes gedipt in chocolade ? Dat kan natuurlijk ook! Leg je fruit en koekjes op bakpapier. Zo kleven ze er nadien niet aan. Zet het fruit in de koelkast, zo stijft de chocolade goed op.
5. Studentenhaver
Indien je nog pure chocolade paaseieren over hebt dan kan je er studentenhaver van maken! Je moet dan de chocolade smelten, op een bakpapier scheppen en wat plat drukken en er noten of gedoogd fruit opleggen. In de ijskast plaatsen en wachten maar. Smakelijk!
PS: nog meer leuke en creatieve ideetjes om met eten en lekkers te doen vind je op Instagram bij KIDSFOOD & LUNCHBOX
6. Koffiekoeken maken
Breek de paaseieren in stukjes en maak er zelf bananen- chocoladebroodjes (koffiekoeken) van. Ik maakte het zelf twee jaar geleden toen ik een high tea organiseerde bij mij thuis voor enkele vriendinnen. Toen met choco maar met stukjes paasei gaat dat evengoed. Njammie. Makkelijk en een leuke bezigheid zo samen met je kinderen.
7. Gebruik ze als topping
Je kan overgebleven paaseieren ook crunchen en gebruiken als topping op ijsjes, chocomousse en andere lekkernijen!
Pin it!
Er zijn nog massa’s ideetjes om lekkernijen voor Pasen of met overgebleven paaseieren te maken. Smul er op los!
XOXO Nathalie
No Comments