Toen ik zwanger was van Vince en wou vragen aan Kathy of ze meter wou worden hebben we dit gedaan met een cake. We hadden ze laten maken door een collega van mijn mama. Het was een babypoepje met 2 voetjes waarop stond ‘Wil je mijn meter zijn?’.
Cake
Niets is zo leuk dan feestjes! Een verjaardag, trouw, geboorte, communie of andere redenen. Naar traditie hoort daar dan een cake of taart bij. Wil je eens gek doen? Wat denk je van de volgende taarten? Deze zijn gewoon té gek:
Deze zijn superleuk voor een geboorte of zwangerschap:
Volgens mij ben je hier wel een tijdje ZOET mee… Dat brengt mij meteen naar mijn CHALLENGE voor als Vince 1 jaar wordt: ik ga zelf een mooi gedecoreerde cake maken. Welke ik ga maken weet ik nog niet, maar het moet speciaal zijn. Al zal het geen eenhoorn zijn met regenboogharen.
lees ook: bday party van Liva
Zo’n cake decoreren, daar heb je blijkbaar wel wat materiaal voor nodig! Het is een hobby op zich. Op deze website (éénvan de velen die bestaan) vond ik allerlei gereedschap! Ze noemen het ook gereedschap! Heel grappig. Maar knap, dat wel. Ik ga het alvast zelf eens proberen maar ik heb nog 9 maanden te tijd om er eens over na te denken.
- Voor meer leuke foto’s van mooi gedecoreerde taarten kan je naar mijn Pinterest Cake! pagina gaan.
- Op mijn youtube kanaal kan je een video bekijken over hoe je een sneaker-taart maakt!
10 tips om cupcakes te versieren van Cupcakes en Muffins.nl
Tip 1
Glazuur als Finishing Touch
- Een glazuur kan een eenvoudige en elegante vervanging zijn van botercreme. Een glazuur wordt meestal gemaakt met water en poedersuiker, glazuren zijn ofwel transparant, ondoorzichtig of gekleurd (de kleur is afkomstig van kleurstoffen of vruchtenmoes). Besprenkel een warm glazuur over een cupcake om zo een zoete suikerachtige laag op de bovenkant van de cupcake te maken. Zodra het glazuur afkoelt ontstaat er een dunne en harde laag, die er voor zorgt dat de cupcake zacht en luchtig blijft
- Je kunt ook gebruik maken van een lepel om de cupcakes te voorzien van glazuur, op deze manier kun je heel eenvoudig strepen trekken of letters schrijven op de cupcake.
- Glazuren zijn ongelofelijk zoet, men zegt wel eens gekscherend; “Het glazuur van mijn tanden krakeleert er van af”, om deze zoete bite te temperen kun je gebruik maken van grapefruitsap, melk of koffie ipv water.
Tip 2
Goed materiaal is het halve werk
- Laten we eerlijk zijn, de smaak zal het altijd winnen van de decoratie. Maar je kunt door deze tip twee vliegen in een klap vangen. De cupcakes smaken heerlijk en zijn een lust voor het oog!
- Als je het bakken van je lievelingscupcake recept volledig onder de knie hebt. Ben je klaar om de verschillende decoratie technieken echt uit te gaan proberen en helemaal eigen te maken!
- Door gebruik te maken van de juiste decoratie materialen, decoreer je de cupcakes binnen de kortste keren net zo mooi als de experts dit doen. Want goed materiaal is het halve werk!
- Experimenteer met de verschillende decoratie materialen, een spuitzak met verschillende spuitmondjes of een hoek spatula om een toef niet op de cupcake te spuiten maar er op te draaien!
- En kijk en voel, welk materiaal het beste bij je past!
Tip 3
Je cupcake als aankleedpop
- Papieren of aluminium bakvormpjes zorgen ervoor dat de gebakken cupcake niet vast blijft plakken aan het muffinblik.
- En doordat er zo vreselijk veel verschillende soorten, maten en designs op de markt zijn kun je, door het juiste papieren bakvormpje te kiezen je cupcake al een voorsprong geven!
Tip 4
Versieren met eetbare bloemen
- Eetbare bloemen zijn een makkelijke en natuurlijke manier om je cupcakes een lieve en toch grillige uitstraling te geven. Kweek je eigen bloemen of kijk bij een Toko naar oost-Indische kers, viooltjes, chrysant, lavendel en kamille
- Spoel de bloemen voorzichtig af zodat er geen beestjes, kunstmest of bestrijdingsmiddelen meer op zitten.
- Dep de bloemen droog en druk ze in het glazuur.
- Voor een extra mooi effect kun je ook wat bloemkopjes tussen de cupcakes op de serveer schaal strooien.
Tip 5
Kleur je decoraties
- Een mooie kleur toevoegen aan het glazuur of aan de botercreme is een koud kunstje, maar je cupcake decoratie zal er helemaal van opfleuren, en voor elke gelegenheid is er wel een mooi kleur; rood, wit, blauw en oranje voor Koninginnedag of als “we” moeten voetballen of rood en groen met Kerst.
Tip 6
Decoreer je cupcake met een klein speelgoedje
- Versier je cupcakes met een klein poppetje of een klein autootje, voor de meest veeleisende cupcake liefhebbers…
- Kinderen!!!
- Je kunt een bepaald thema aanhouden, Prinsessen of Superhelden, voor bijvoorbeeld de traktatie op school of voor het kinderpartijtje.
- Zorg er wel altijd voor dat het duidelijk is, dat het op een speelgoedje gaat en dat het niet eetbaar is!
Tip 7
Maak indruk met sjablonen
- Je hoeft geen banketbakker te zijn om deze techniek tot in de perfectie te kunnen uitvoeren.
- teken zelf of zoek op internet naar leuke sjablonen en verklein deze tot een diameter van 7 centimeter voor een standaard cupcake en leg het sjabloon op de cupcake en bestrooi de cupcake met cacaopoeder of poedersuiker.
Tip 8
Garneer met vers fruit
- Als je op zoek bent naar een manier om cupcakes te versieren zonder er direct calorie-bommen van te maken, dan kun je de cupcakes natuurlijk prachtige versieren met vers fruit.
- Je kunt je fantasie helemaal laten gaan, door het fruit op een speciale manier te snijden, van plakjes banaan snij je bijvoorbeeld zo kleine bloemetjes,en een stervrucht doet het natuurlijk helemaal mooi bovenop een cupcake!
Tip 9
Snoep in alle soorten en maten
- Er zijn net zoveel manieren op cupcakes te versieren met snoep, als er snoep in de wereld is…Oneindig veel dus!
- Een geglazuurde cupcake is als een leeg doek voor een schilder.
- Met gekleurde chocolaatjes maak je in een hand omdraai bloemen, een geel chocolaatje in het midden en een randje rode chocolaatjes daar omheen.Of maak een clownsgezichtje van deze chocolaatjes.
- Een mars of snickers leent zich zich ook erg goed als garnering, vermaal de reep in de keukenmachine en bestrooi de lege cupcake met de vermaalde reep.
Tip 10
Strooisel, Glans en Glitters
- Strooisels zijn er in alle soorten en maten, van glanspoeder en cakeglitters, tot gekleurde hagelslag.
- Wil je een dikke laag strooi dan zo dicht mogelijk op de cupcake , wil je een dunne laag zorg dan voor een afstand van ongeveer 20 centimeter als je de cupcake gaat voorzien van een mooie deco laag!
3 Comments
Linda
14 juli 2014 at 10:06Heel veel succes met oefenen. Mijn tip: doe het de eerste keer samen met iemand die het al gedaan heeft. Die kent dan al wat trucjes, bijvoorbeeld hoe he het marsepein er makkelijk netjes op krijgt. Of dat je het beste 50% marsepein en 50% fondant kan gebruiken.
Nathalie
14 juli 2014 at 10:47Thanx 4 de tip! Zal eens iemand zoeken want ik ben geen keukenprinses hahaha.
Tamara
14 juli 2014 at 18:50Poe, wat een werk lijkt me dat! Ik vind ze wel prachtig om te zien. Ben benieuwd naar jouw creatie!