Ken je Niamh al? Belgische bakmixen om lekkere gebakjes en brood te maken. Maar geen gewoon brood. Smaken van de wereld. Ze reizen de wereld af, op zoek naar lekkere recepten. Wanneer ze terugkomen is dat met een nieuw recept. Zo hebben ze nu momenteel 4 verschillende bakmixen en kan je in een handomdraai Naan, Blini, Focaccia en Pide maken. Wij probeerden alvast de Naan bakmix om te serveren tijdens bezoek en het was yummie.
Naan
Plat brood, Naan, is een bijgerecht in landen zoals India, Pakistan, Afghanistan en Iran. De basis ingrediënten zijn tarwebloem en gist. Nadien ga je het plat maken om te bakken. Zij doen het in de houtoven maar als je dat niet hebt dan kan je het natuurlijk ook in de pan doen. Door de bakmix van Niamh maak je heel makkelijk Naan. Zo makkelijk dat je het samen met je kinderen kan maken en dat is dubbel zo leuk. Want wij koken en bakken graag samen dingen. Ik testte het alvast met V.
Bakmix van Niamh
We kregen bezoek en ik dacht…we gaan meteen eens één van de vier bakmixen van Niamh proberen. Ik halveerde de ingrediënten omdat je met een vol pak 12 naans kunt maken, maar ik wou er maar 6. Wij gebruikten…
- 250 gram Naan mix van Niamh
- 140 ml water op kamertemperatuur
- 12 ml olijfolie
Alle ingrediënten doe je in een kom, of je kan het zoals wij deden ook op het aanrecht doen. Je maakt dan een kuil in het hoopje deeg en giet de olie en het water erin. Even in het midden roeren met een lepel en 5 minuten kneden tot je een deegbal hebt. Het blijft wel wat kleven. Heb je uiteindelijk een mooie bol deeg, dan leg je de bol in een ingevette kom en laat je het 60 minuten rijzen met een theedoek over.
Lees ook: lekkere (gezondere) pizza’s maken samen met je kinderen
Lekkere Naan bakken
Na dat uur rijzen verdeel je de bol deeg in 6 gelijke bolletjes, bedek je ze weer en laat je ze 10 minuten rusten. Vervolgens maak je ze plat met de deegrol, vet je ze in met olijfolie en bak je ze in een pan tot ze mooi goudbruin zien. Je hebt nu lekkere Naan die je kan serveren bij dips, hummus en andere spreads. Simpel en lekker, zelfs een klein kind kan het maken… Enkel het bakken laat je best over aan een volwassen persoon 😉
Lees ook: Havermoutwafels voor en door de kinderen
Wij hebben alvast gesmuld van deze lekkere Naan! Kennen jullie dit?
XOXO Nathalie
No Comments