Unicorns & Fairytales
kerst traktaties kersthapjes - unicorns & fairytales
dessert Food Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Zelf peperkoeken sterren maken

Aaah, de kerstperiode is zo ontzettend mooi en gezellig. Samen bakken mag dan niet ontbreken. Lekkere cake, brood, koekjes, een heus diner of wat je ook wil. Van Solo kreeg ik een leuk recept waarmee we een Homemade Gingerbread House konden maken en tja… omdat ik graag samen met mijn kinderen bak, kon ik deze kans niet laten liggen én deel ik het recept graag met jullie. Niet enkel lekker maar ook een fijne kerstactiviteit die je samen met je kinderen kunt doen. Omdat mijn peperkoeken huisje niet helemaal lukte maakte ik er peperkoeken sterren van en versierden we ze met lekkers. Ook fijn! 

Peperkoeken sterren

Om een lekker peperkoekenhuisje of peperkoeken sterren (of hartjes…) te kunnen maken met je kinderen heb je enkele ingrediënten en spullen nodig. De volgende zaken kan je maar best bij de hand houden… 

  • 600 gram bloem
  • 1 el kaneel
  • 100 ml Luikse siroop
  • 2 el gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 200 gram cassonade suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • Toppings ter decoratie (ik kocht mijn toppings bij Funcakes)
  • 250 gram solo patisserie boter
  • bakpapier
  • vershoudfolie
  • mixer
  • poedersuiker, 1 eiwit en 1tl water om glazuur te maken
  • eventueel eetbare lijm
  • Mijn mengkommen, lepels en keukenweegschaal komen allemaal van Brabantia, collectie Taste + !

keukengerij van Brabantia -  unicorns & fairytales

keukengerij van Brabantia -  unicorns & fairytales

Zo maak je je peperkoekenhuisje of peperkoeken sterren

Een Homemade Gingerbread house of peperkoeken sterretjes maken doe je door de volgende stappen zorgvuldig te volgen:

  1. Smelt de Solo Patisserie en mix het luchtig met de suiker gedurende 5 minuten.
  2. Voeg de Luikse Siroop, het gemberpoeder, zout, koekkruiden en kaneel toe en mix nog een minuut.
  3. Voeg de bloem en het bakpoeder voorzichtig toe en kneed tot een samenhangend geheel.
  4. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Leg een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat op je aanrecht en rol het deeg uit tot op een dikte van ongeveer 1cm

Voor het peperkoeken huisje: 

  • Snijd de vormen uit het deeg met behulp van sjablonen (of uit je hoofd) en plaats ze met het bakpapier op de bakplaat.
  • Bak de stukken Gingerbread ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
  • Zodra ze gaar zijn kan je de sjablonen bijsnijden en voorzien van ramen en deuren.
  • Laat nadien de stukken afkoelen

Voor de peperkoeken hartjes:

  • Druk sterren uit het uitgerolde deeg 
  • Bak de peperkoeken sterren op ongeveer 10 minuutjes gaar 
  • Laat ze afkoelen
  • Versier ze met icing of eetbare lijm waar je sprinkles op kunt doen.

Zet je peperhoekenhuis in elkaar en versier of versier je sterretjes! 

Om natuurlijke lijm te maken, maak je het best glazuur. Dat lijkt ook meteen op sneeuw. Je kan om de stukken aan elkaar te lijmen ook altijd eetbare lijm gebruiken. Om glazuur te maken meng je 1 eiwit met het poedersuiker en voeg je druppelsgewijs water toe om een glad glazuur te krijgen. Nog eens 5 minuten roeren en je kan beginnen bouwen.

Zorg dat de stukken voldoende afgekoeld zijn alvorens je Gingerbread house in elkaar te gaan steken. Gebruik het glazuur of de eetbare lijm om de delen aan elkaar te lijmen of vloeibare karamel en decoreer de creatie met de toppings.

peperkoeken sterren maken - unicorns & fairytales

 

lees ook: koekjes met ICING

Meer creaties van Solo vind je op hun website.

 

Pin it 

Pin de peperkoeken hartjes op Pinterest 

peperkoeken sterren maken - unicorns & fairytales

Veel plezier met het versieren van jouw peperkoeken huis of peperkoeken sterren. 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply