Het is zomervakantie. Tijd om lekkere (gezonde) receptjes een kans te geven. Met appels kan je veel. Deze twee toppers houd ik niet voor mezelf maar deel ik graag met jullie. Laat me weten of deze recepten met appel jullie konden bekoren.
Recepten met appel
Appels zijn altijd een goed idee. Ze zitten boordevol vitaminen en je hebt ze in verschillende smaken. Zowel groot als klein kan je hiermee bekoren. Het behoort zeker tot Vince zijn lievelingsfruit. Toen ik deze twee lekkere recepten met appel tegenkwam dacht ik: deze deel ik even met mijn lezers. Njammie!
IJsjes!
Ingrediënten
-
- 3 appelen Granny Smith Marlene®
- 3 appelen Royal Gala Marlene®
- 100 ml water
- 50 ml citroensap
- 30 gr johannesbroodboomgom
- 40 gr suiker
- 30 gr dextrose
Bereiding
Bereid een siroop door het water aan de kook te brengen met suiker en dextrose. Laat daarna gedurende minstens een uur afkoelen. Schil twee Granny Smith Marlene®-appelen en mix ze met 25 ml citroensap. Filter de bereiding door een witte doek (liefst niet gewassen met geparfumeerd wasproduct) en wring de doek goed uit om al het sap van de Marlene®-appelen eruit te halen. Herhaal die handeling met twee Royal Gala’s. Los de johannesbroodboomgom op in de suikersiroop en let erop dat er geen korreltjes overblijven. Verdeel de bereiding in gelijke delen en meng met het sap van de twee appelsoorten Marlene® . Snij de rest van de appelen in dunne plakjes, leg de plakjes in de vormpjes voor waterijsjes en vul daarna aan met de siroop van de overeenkomstige appelsoort. Plaats het stokje in het midden om het gewicht van het waterijs goed te verdelen. Laat daarna de waterijsjes afkoelen en stollen in de diepvriezer op -18°C gedurende minstens 12 uur.
Tip 1: Voeg voor een zoetere smaak wat suiker toe volgens de aangegeven dosis.
Tip 2: Als alternatief voor waterijsvormpjes kan je een eenvoudig plastieken koffiebeker gebruiken.
Smoothie!
Ingrediënten
- 2 Marlene®-appelen van groot kaliber, soorten Fuji en Granny Smith
- 60 ml natuurlijk appelsap Sap van een halve citroen
- Sojayoghurt natuur (naar eigen voorkeur)
- Een snuifje kaneel (naar eigen voorkeur)
- 10 verse melisseblaadjes
Bereiding
Schil de Marlene®-appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appel in blokjes en doe ze in de blender. Voeg het appel- en citroensap toe en blend het geheel tot je een fijn, compact vruchtvlees bekomt. Voeg twee lepeltjes sojayoghurt (of meer, naar voorkeur) toe tot je een meer romige consistentie verkrijgt. Giet het mengsel in een hoog, breed glas. Strooi er ter versiering de fijngehakte melisseblaadjes over (of leg er gewoon enkele blaadjes op) en wat kaneel.
Lees ook: 3 lekkere smoothies
Wat vind je van deze twee recepten met appel? In ieder geval smakelijk, cheers en laat zeker weten of het gelukt is!
XOXO Nathalie
1 Comment
Roelina
24 juli 2017 at 23:06Oooh die ijsjes met een hele appel erin, super leuk (en lekker), die ga ik denk ik wel ff proberen te maken.