Jammer genoeg ben ik geen keukenprinses. Maar ik wil het eigenlijk wel graag zijn. Ik ga steeds op zoek naar leuke receptjes maar ik haak altijd af wanneer ik de benodigdheden zie. Moest ik ze allemaal kopen ben ik veel euro’s kwijt en heb ik ze in de kast staan. Na enige tijd zijn ze dan verlopen en heb ik er niets meer mee gedaan. Maar dit kookboek, Yvestown kookt, is op mijn lijf geschreven. I am not so handy when it comes to cooking. I am always looking for lovely recipes but I can’t find the courage to get all the ingredients you need. It costs a lot of money. However, this cookbook, Yvestown Kookt, is made for me. It’s a match made in heaven!
Yvestown
Yvestown kookt is een mooi kookboek van Yvonne Eijkenduijn. Ze heeft ook een leuke blog, Yvestown, waar ze lekkere receptjes deelt en ook blogs over interieur, DIY, travel en meer. Een aanrader trouwens. Maar goed, ik kreeg de aanbieding om dit kookboek te reviewen. Boeken spreken mij aan als de kaft al goed is en in dit geval ziet die er heel leuk uit. Een mooi boek. Ik zette hem ook meteen op mijn boekenstand. Past perfect in je interieur.
Yvestown Kookt is the lovely cookbook from Yvonne. She also has a lovely blog called Yvestown where she shares recipes, interior stuff, DIY, travel and more. Anyway, I got the chance to review this lovely book. I love books at first sight: when they look beautiful on the outside I just want to take a look inside. It’s gorgeous. I put it on my book shelf. It fits your interior perfectly.
Eenvoud siert – simplicity
Ik bekeek de receptjes en het viel me meteen op dat deze recepten eenvoudig zijn met ingrediënten die je allemaal in de supermarkt heel gemakkelijk kunt terugvinden. Niet teveel poespas maar klaar en duidelijk. Mooie foto’s zodat je een duidelijk beeld gaat krijgen van hoe het gerecht er zou kunnen uitzien. Ook zijn er persoonlijke stukjes te lezen, I love it!
Nu vind ik een kookboek pas écht geslaagd als hij je aanzet om zelf ideetjes voor alternatieven te zoeken maar met de basis van het gerecht dat je net bekeken hebt. Zo vond ik het übersimpel gerechtje met de granola zo leuk dat ik mijn eigen versie maakte. Bedankt Yvonne…
I read the recipes and it occurred to me that they were simpel and elegant. Ingredients which you can find in a supermarket. Not too many special things. This book hasn’t only got beautiful pictures but it also has a story to tell. Love it.
I think a good cookbook is successful when it inspires people to search for alternatives but with the basics of the original recipe. It inspired me and that’s new. It lets me think I am a good cook (which I am definitely not). It made me feel happy. For example: the granola was so beautiful it inspired me to make my own variety, with my own ingredients.
Inspiratie – Inspiration
De ovenschotel met courgette staat op mijn lijstje maar ik ben dol op groenten dus ik gebruik dit recept maar ga er nog wat groenten bijdoen. Ik ben benieuwd. Zo maakt Yvonne van mij toch een beetje een keukenprinses want is dat nou niet wat je zou moeten doen in de keuken? Experimenteren?
The oven dish with zucchini stands high on my list (to make…). I love vegetables so I am going to add some others. I am so excited to make it. So, Yvonne makes me feel like a real chef in the kitchen. She lets me experiment with foods and flavors and isn’t that what cooking is al about?
On a mission: ‘Carrot Cake’
Het kookboek is verdeeld in seizoenen. Leuke ideetjes per seizoen worden je aangereikt. Maar… de worteltaart zag er ZO lekker uit (bovendien is het geleden van een opdracht in het middelbaar dat ik nog eens carrot cake maakte) dat ik besloot om me te wagen aan een bakseltje. Nu heb ik een verleden van misbaksels dus ik waagde me behoorlijk op glad ijs. Ik was dan ook nog eens zwanger en dat zorgde voor behoorlijk wat gevloek. Het werd nog maar eens duidelijk dat ik me in de keuken rustiger moet houden. Respect voor al die (hobby)koks. Maar goed. Manlief is nog snel naar de winkel gegaan want ik besefte op het einde dat ik te weinig bloemsuiker had gekocht. Hij durfde niet tegen mijn hormonen in te gaan. Dan ontdekte ik ook nog eens dat ik 2 verschillende bakvormen gekocht had in plaats van twee van 20cm doorsnede. Ach ja… (even tellen tot 10…)
Yvonne’s book is divided by seasons. Many lovely ideas reach out to you. The carrot cake looked so delicious I could’t wait until autumn. When you know my past with cakes, you also know it’s not a good match. Moreover, I am pregnant so my hormones are racing all over the place when things don’t go the way I like. That’s the reason my boyfriend was rushing to the supermarket when I yelled I hadn’t bought enough sugar. I also bought two different baking molds instead of two of the same kind… (counting 1, 2, 3…10)
Maar… het is me toch gelukt. Yvonne schrijft heel duidelijk wat er moet gebeuren, ik heb ook alles netjes afgewogen omdat ik er 100% zeker van wou zijn dat het lukte deze keer. Ik liet de baksels afkoelen en smeerde het glazuur ertussen en erbovenop en kijk… ik glunderde van trots want zeg nou eerlijk. Ziet dit er niet HEERLIJK uit!? Geloof je me ook op mijn woord dat het effectief lekker smaakte ook?
Butttt…. I did it! Yvonne writes it all down, step by step. I was so proud of the result. Come on, look at this! Doesn’t it look DELICIOUS?! Do you believe me when I tell you it tasted great?
Mijn mening: een aanrader voor iedereen die eenvoudige, lekkere gerechtjes wil maken en zich wil laten inspireren.
My opinion: I recommend this to anyone who loves simpel, delicious dishes and to them who want to get inspired.
Het kookboek, Yvestown Kookt, kost 24,99 euro en is te koop in de boekhandel en bij uitgeverij Manteau.
XOXO Nathalie
3 Comments
Mariska
18 juli 2016 at 12:13Die taart ziet er zooo goed uit! Krijg meteen trek 😀 fijn boek ook!
Yvestown kookt blogtour - Happymakersblog
19 juli 2016 at 23:15[…] 18 juli: unicornsandfairytales.be […]
Yvestown Kookt Blogtour – The Yvestown Blog
26 juli 2016 at 20:23[…] 18 juli: unicornsandfairytales.be […]